Przegląd Gastronomiczny

BANER EG PRZEGLAD GASTRONOMICZNY

FKG BANER

II Mistrzostwa Polski w przyrządzaniu ślimaków i owoców goi

Ogłaszamy drugi w swoim rodzaju konkurs kulinarny „II Mistrzostwa Polski w przyrządzaniu ślimaków i owoców goi”. Nagrody będą mega, więc radzimy czytać dalej i zabrać się do pracy!

Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Daniel Twardo i nikt!!!!
Konkurs odbędzie się 17 marca 2018 r. Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych, ul. Włodzimierza Wolskiego 8 w Serocku. Startować będzie 6 drużyn profesjonalistów i 6 drużyn szkół gastronomicznych, składających się z 2 osób, których wybierzemy z przesłanych do nas prac. Początek wydarzenia 16 marca, zaczynamy odprawą uczestników i wykładem tematycznym. Wszystkim uczestnikom zapewniamy możliwość noclegu oraz gratisowe pełne wyżywienie podczas całego eventu.
Przewodni temat konkursu to ślimak i owoce goi i jeszcze jeden specjalny produkt, ale to już niespodzianka, którą niedługo zdradzimy. Pełny regulamin oraz arkusz zgłoszeniowy już się tworzy i niebawem go opublikujemy. Wybranych 6 ekip wystartuje w konkursie i będzie musiało przyrządzić 6 porcji swojego dania w 60 min.
Wieczorem 17 marca 2018 r., po konkursie odbędzie się gala i wręczenie wspaniałych nagród od sponsorów oraz bal.

Przewidywane nagrody I, II, III miejsce:

  • Puchar
  • Dyplom
  • staże w najlepszych restauracjach w europie z *Michelin
  • nagrody od sponsorów
  • nagroda niespodzianka

 

Przewidywane nagrody: IV, V, VI miejsce

  • Dyplom
  • staże w najlepszych restauracjach w Polsce
  • nagrody od sponsorów

Skład jury VIP:
Mamed Chalidow

Skład jury degustacyjnego:

1. Wiesław Bober
2. Jean Bos
3. Artur Świerżewski
4. Mateusz Ciołko
5. Piotr Domański
6. Marek Kropielnicki

Skład jury technicznego:

1. Marcin Kaczmarek-Pielin
2. Rajmund Królik
3. Piotr Smoleński

HARMONOGRAM IMPREZY:

16 marca 2018 roku – piatek
Godz 16.00 - zakwaterowanie uczesników
Godz 18.00 - odprawa sedziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków)
omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk
Godz 19.30 - wydawanie ślimaków
Godz 20.00-23.00 - kolacja

17 marca roku - niedziela
Godz 6.00 do 11.00 - śniadanie
Godz 8.30 - przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich
Przedstawienie składu sędziowskiego oraz startujących ekip
Godz 8.50 - wejście na stanowiska pierwszych ekip
Godzina 9.00-15.00 - KONKURS KULINARNY
Godzina 9.00-15.00 - live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów.
Godz 19.00 - Gala Diner
Ogłoszenie wyników konkursu
Zabawa do białego rana

18 marca 2018 r. - poniedziałek
Godz 6.00-11.00 - śniadanie w hotelu
Do godz 12 - wymeldowanie z hotelu

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

 Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresemhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.