Przegląd Gastronomiczny

Europejski Kongres Gastronomiczny

Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology”

 

Europejski Kongres Gastronomiczny lzejszy

Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” odbędzie się 25 października 2019 roku w Krakowie. Będzie to jednodniowy kongres o charakterze międzynarodowym, poruszający wiele aspektów związanych z gastronomią, przy udziale największych autorytetów branży.

Najważniejsze wydarzenie gastronomiczne Krakowa roku 2019 dedykowane jest przedstawicielom branży z całej Polski, a udział w nim potwierdziły światowej sławy autorytety. Wśród prelegentów znajdą się Szefowie kuchni – zdobywcy 18 gwiazdek Michelin: M. Berasategui, E. Arzak, P. Pérez, J. L. Fernández, W. M. Amaro, oraz eksperci: S. Pérez, R. Ansón. Udział w Kongresie potwierdzili również Minister Sportu i Turystyki RP oraz przedstawiciel Światowej Organizacji Turystyki. Tematyka wystąpień dotyczyć będzie mózgowej percepcji smaku, sztuki kulinarnej, turystyki gastronomicznej oraz nowych technologii w żywieniu. W programie m.in.:

  • Do jakiego stopnia możemy wpływać na smak – analiza eksperta
    z Uniwersytetu Oksfordzkiego

  • 18 gwiazdek Michelin – food & wine – doświadczenie, pasja, sztuka!

  • Autorytety branży turystycznej a rozwój gastronomicznych destynacji
    w aspekcie Przewodnika Michelin – eksperci wskażą zależność między rozpoznawalnością w rankingach a dynamiką rozwoju gastronomii regionu

  • Dokąd zmierzamy – eksperci spółek food-tech o trendach w obszarze alternatywnych systemów rozwoju świata.

Kongres organizowany jest przez Europejską Akademię Gastronomiczną, wspólnie z Prezydentem Miasta Krakowa Jackiem Majchrowskim oraz Urzędem Miasta Krakowa.

To prestiżowe wydarzenie międzynarodowe stanowi zwieńczenie całorocznego projektu i zaszczytnego wyróżnienia, przyznanego Miastu Kraków – tytułu „Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019”.

Kongres skierowany jest do restauratorów, szefów kuchni, kadry menadżerskiej restauracji, sommelierów, kelnerów, a także miłośników kuchni, przedstawicieli producentów i dostawców, mediów, a także agencji PR i HR, związanych z profesjonalną gastronomią.

„Przegląd Gastronomiczny” jest partnerem medialnym wydarzenia.

Więcej informacji: www.food-art-tech-kongres.pl

pg 560

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

 Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresemhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.