Przegląd Gastronomiczny

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego informuje, że rozpoczęty został projekt

„Warsztaty dla piekarzy: bagietka, bułka, czekadełko.
Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości”.

fot1 detal IMG 0476

 

Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Warsztaty skierowane są do młodych ludzi w wieku 18 – 30 lat, w tym do:

  • piekarzy;
  • pracowników, którzy wykonują zawód piekarza lub pomocnika piekarza;
  • pracowników kuchni restauracyjnych, gdzie piecze się pieczywo pod potrzeby własne;
  • piekarzy produkujących w ramach małej produkcji spożywczej.

Praktyczne dwudniowe warsztaty odbędą się w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci w Lublinie, na przełomie stycznia i lutego 2021 roku. Udział w warsztatach będzie bezpłatny.

Warsztaty są kontynuacją poprzednich cykli spotkań z roku 2019 i 2020, kiedy piekliśmy chleb pszenny i żytni oraz ze zbóż pradawnych. Jak obrazują fotografie, wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni z miłego przebiegu warsztatów, mających na celu uzyskanie wiedzy, w celu promocji wyrobów najwyższej jakości.

Prosimy śledzić naszą stronę www.sitspoz.pl, gdzie zamieszczone są dalsze informacje!

Zapraszamy do wzięcia udziału.

 fot2 IMG 4768 fot5 p.Prezes IMG 5556

fot4 IMG 0406

fot9 IMG 0409

 

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

 Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresemhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.